• De Merino’s 5 strijdend ten onder bij VVZA


 • Het sterrenensemble De Merino’s 5 wacht ook na de vierde speelronde nog op de eerste competitiezege in het seizoen 2020/21. Ondanks veel strijd en teamspirit werd er in de gietende regen met 5-3 verloren bij het 4e van VVZA uit Amersfoort.
  De Merino’s hadden wat recht te zetten na de 4-0 thuisnederlaag tegen VVA. Hoewel de bezoekers voetballend stroef uit de startblokken schoten, werd de openingsfase zonder kleerscheuren overleefd. Helaas kwam VVZA toch op voorsprong. Ondergetekende liet zich verrassen door een schot van afstand. Niet veel later volgde na slordig balverlies op de eigen zestien de 2-0. Gelukkig voor de mannen in witte broek en blauwe trui was daar voor rust plots een hoogstandje van aanvoerder Niek van Rabenswaaij. De captain zag zijn geweldige schot met links heerlijk in de bovenhoek vliegen, waarmee hij voor pauze de spanning terugbracht.
  Na de onderbreking nam De Merino’s overtuigend het heft in handen. Door goed druk te zetten en voor iedere bal te knokken, werd VVZA vastgezet. Jammer genoeg was het bij de eerste de beste counter raak voor de thuisploeg. De Merino’s lieten zich niet van de wijs brengen door de 3-1 en dienden de Amersfoorters direct van antwoord. Erdi ‘Pablo’ Demirkol schoot raak na goed doorzetten van invaller Mike Verwoert.

  Het was het sein voor De Merino’s om verder door te drukken. In die beste fase voorkwam het aluminium tot tweemaal toe dat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Een snoeiharde vrije trap van Demirkol spatte uiteen op de kruising en ook bij een inzet van Nick van de Haar ging het slechts op centimeters.
  Volgens een van de oudste voetbalwetten viel het doelpunt vervolgens aan de overkant. Na de 4-2 en 5-2 was het slotakkoord wel voor De Merino’s. Demirkol gaf de VVZA-defensie (inclusief Radio 538-dj Igmar Felicia) het nakijken en pegelde de 5-3 vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen. De Merino’s stapten zo met opgeheven hoofd van het veld tegen het nog foutloze VVZA, dat de punten zeker niet cadeau kreeg.
  Over twee weken wacht een nieuwe kans op de eerste driepunter, wanneer De Merino’s op Sportpark de Groene Velden de plaatselijk derby tegen DOVO 9 speelt.

  Topschutterstand 2020/21 (inclusief beker):
  1. Erdi Demirkol - 5
  2. Niek van Rabenswaaij – 4
  3. Stevey Hofman – 3
  4. Ruwan van Rijn – 2
  5. Jordi de la Fuente Pozo – 1
  Ertugrul Dursun – 1
  Henry van Veldhuizen – 1
  Milan Kroon – 1
  Eigen goals tegenstander – 1