• De Merino’s behaalt verdiende overwinning op KHC

  • De Merino’s behaalde in Kampen een verdiende 1-0 overwinning op KHC door een doelpunt van Aron de Koning.
    Op een winderig sportpark waren er geen toeschouwers aanwezig en toch werd het duel door een enkeling aanschouwt. Zij keken vanuit hun woonkamer via een livestream en de personen die hiervoor de tijd namen, werden niet verwend. De Merino’s startte tegen KHC met “Good old” Semmie in de basis. De gehele 1e helft lag het tempo zeer laag en gebeurde er voor beide doelen erg weinig. Er waren vele foutieve passes. KHC wist in de eerste helft nauwelijks iets te creëren. Dat had deels te maken met de eindpass die vaak niet goed verzorgd was.
    Ook in de tweede helft was KHC aanvallend onmachtig. Vervolgens kwam KHC goed weg, toen Durk van der Leest in de fout ging. Noodgedwongen maakte hij een overtreding op de doorgebroken Aron Veldhuizen. Van der Leest kreeg geel en de vrije trap, net buiten de zestien, ging naast. De Merino’s zorgde echter voor meer gevaar dan KHC. Jos Henken nam de bal aan en schoot in de draai net naast. In de 75ste minuut kwam De Merino’s, dat in de tweede helft het betere van het spel had, op een verdiende voorsprong. Aron de Koning werd op links ingespeeld door Jamal Bendadi en schoot raak. Een fikse tegenvaller voor KHC, dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter ging spelen. KHC zakte weg naar een bedenkelijk niveau en mocht keeper Rodney Rosink dankbaar zijn dat het slechts bij 0-1 bleef. De Merino’s behaalde drie zeer belangrijke punten en steeg op de ranglijst naar de 10e plaats.
    Zaterdag 17 oktober een thuiswedstrijd voor De Merino’s tegen DZC ’68 uit Doetinchem, aanvang 14:30 uur. Wederom mogen er waarschijnlijk bij deze wedstrijd geen toeschouwers aanwezig zijn.

    kijk hier voor de foto's