• De Merino’s verliest wederom punten in slotfase

 • De Merino’s is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om thuis van Go Ahead Kampen te winnen. Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel. Nadat Viggo Koeleman Merino’s in de 74e minuut aan de leiding had gebracht was het in de 84e minuut Dennis v.d. Wal die de gelijkmaker scoorde. Met dit resultaat schiet Merino’s hier niet veel mee op, vooral omdat twee concurrenten van Merino’s punten haalden. Zo speelde Hierden uit tegen Bennekom met 1-1 gelijk, nadat Hierden tot de 90e minuut nog een 1-0 voorsprong had.
  DOS ’37 verloor met 3-0 tegen csv Apeldoorn, dat zaterdag uit tegen Hierden kampioen kan worden. Dos Kampen won verrassend met 3-2 van DTS’35 Ede. DTS ’35 Ede kan door deze nederlaag het kampioenschap vergeten en moet zich nu gaan richten op de nacompetitie.

  De 1e helft was Merino’s de mindere aan Go Ahead Kampen en het was aan Koen Hagelstein te danken dat Go Ahead niet op voorsprong kwam. Go Ahead kreeg volop kansen zelfs voor open goal scoorde het niet. Zo bleef het tot aan de rust 0-0 .
  Na de pauze een heel ander Merino’s en nu waren de rollen omgedraaid.
  Zo schoot Melvin v.d. Haar net na rust de bal op de lat en vijf minuten later op de paal waarna Aron de Koning in de rebound de bal in het zijnet schoot.
  Weer vijf minuten later een schot van Julian Heijmans. Deze keer werd de bal door een verdediger op de doellijn gered. Dan uiteindelijk de voorsprong: een corner van Melvin v.d. Haar wordt schitterend door Viggo Koeleman ingekopt 1-0.
  Dan de 84e minuut, een foutje in de verdediging wordt door Dennis v.d. Wal (die vermeend in buitenspel positie stond) afgestraft 1-1. De resterende tijd was voor Merino’s te kort om nog wat aan de stand te doen en zo eindigde deze wedstrijd in 1-1.
  Zaterdag 4 juni de laatste competitiewedstrijden en dan weten we war we aan toe zijn. Wordt het handhaving, nacompetitie of zelfs degradatie. We zullen het zaterdag om ongeveer 17:00 uur weten.
  Dus kom zaterdag allemaal naar Ede naar Sportpark Inschoten om onze jongens te steunen.

  De belangrijkste wedstrijden voor zaterdag zijn: (alle wedstrijden beginnen om 15:00 uur)
  DTS ’35 Ede – De Merino’s
  Hierden – csv Apeldoorn
  SVI – Dos Kampen
  DOS ’37 – Nunspeet

  De stand per 28 mei is:
  GS PT Doelsaldo
  11. Dos Kampen 25 23 -18
  12. DOS ’37 25 21 -24
  13. De Merino’s 25 20 -18
  14. Hierden 25 18 -29

  Klik hier voor alle foto's