• De Merino's wint 1e competitiewedstrijd uit in Zwolle tegen SVI met 1-0

  • Na bijna een jaar onderbreking wegens COVID-19 was er afgelopen zaterdag uiteindelijk weer competitievoetbal. Het was op papier meteen een zware uitwedstrijd tegen SVI uit Zwolle. Waar vorig jaar nog met 4-1 werd verloren was het dit keer De Merino’s die de 3 punten mee nam naar Veenendaal. Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten overwinning van 1-0. De Merino’s kwam goed uit de startblokken en dat resulteerde in de 1-0 voorsprong in de 7e minuut. Een aanval van De Merino’s over rechts werd tot corner verwerkt door een verdediger van SVI. De door Joop de Bruin genomen hoekschop werd schitterend door Aron de Koning achter doelman Alex Grafhorst van SVI gekopt. Tot aan de rust gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. Ruststand 0-1.
    Na de rust kwam SVI goed uit de kleedkamer en ze creëerden wat kansjes. Echter na een kwartier sloeg de vermoeidheid toe en kregen wij de beste kansen. Over rechts een aanval: Mo Issaoui gaf een perfecte voorzet af maar helaas de kopbal van Demian v.d. Schuur werd net naast gekopt. Even later een geweldig afstandsschot van Aron de Koning. Hij zag dat de keeper van SVI te ver voor zijn goal stond en schoot vanaf de middenlijn op goal. De bal kwam echter op de bovenkant van de lat. Dit schot had een beter lot verdiend. Zo bleef het tot het einde bij 0-1. Scheidsrechter Spoler floot na 95 minuten af en kon De Merino’s drie punten meenemen uit Zwolle. In de kleedkamer klonk het nog lang: Witte broek en blauwe trui.
    Aanstaande zaterdag thuis tegen DOS ’37 uit Vriezenveen, aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur. DOS ’37 behaalde afgelopen zaterdag een belangrijke 3-1 overwinning thuis tegen DTS ’35 Ede.

    Klik hier voor de foto's