• Lever nu GRATIS je oude frituurvet in en steun De Merino's!


 • De Merino’s is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet is een waardevolle grondstof voor o.a. biobrandstof. Omdat het een waardevolle grondstof is krijgen wij als club een vergoeding als wij dit inzamelen.

  Hoe werkt het?
  Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons op het sportpark naast de kledingcontainer.

  Wat kan ik inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën 

  Wat zijn de voordelen?
  Door het inleveren van je gebruikt frituurvet help je de club financieel een handje. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof.

  100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit in het riool belandt, wat schadelijk is voor het riool en het milieu.

  Voordelen voor de club:
  Van het geld kunnen diverse activiteiten voor zowel jeugd- als seniorenteams worden ondersteund. 

  En wat nog meer:
  Naast dat je de club enorm steunt met het inleveren van je gebruikt frituurvet steun je daarnaast ook het “Voetbal op Maat” team van De Merino’s. Namelijk 10% van de opbrengsten wordt door Green Oil Recycling gedoneerd aan het team van Voetbal op Maat. Omdat sporten voor iedereen in onze samenleving belangrijk is! De Merino’s zal dit bedrag verder aanvullen zodat het team hier voor de spelers iets leuks mee kan doen. 

  Wat kan ik nog meer doen?
  Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en of je dit mag meenemen of dat zij dit zelf bij De Merino’s afgeven. Hiermee help je je vrienden en familie van hun frituurvet af, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn 😊