• Meiden & Damesvoetbal

 • Informatie

  De Merino’s wil graag meidenvoetbal op gaan zetten en uitdragen, zowel binnen de club als ook naar buiten. De aandacht voor meidenvoetbal is groeiend. Steeds meer meiden gaan op jonge leeftijd al voetballen. Omdat voetbal van oorsprong een mannensport is zullen de randvoorwaarden voor meiden, om op een prettige manier te kunnen voetballen en blijven voetballen, goed in kaart gebracht moeten worden en ook waar gemaakt moeten worden. De vereniging wil uitdragen dat meiden, of ze nu spelen in een gemend team of in een meiden team, een plek hebben waarin zij zichzelf prettig voelen en kunnen presteren op hun eigen niveau.

  Sinds 3 februari trainen er ruim 20 meiden om kennis te maken met het voetbal.

  We zijn gestart met 1x in de week trainen en binnenkort zullen we een oefenwedstrijd gaan inplannen. Als alles volgens plan verloopt hopen wij in het nieuwe seizoen met 1 team te starten in de competitie.

  Lijkt het je leuk om een keer mee te doen of wil je meer informatie? Mail dan naar jeugdvoorzitter@demerinos.nl

 • 2020-04-21 De Merino’s verwelkomt hoofdtrainer voor het nieuwe damesteam

  Dinsdagavond 21 april heeft de jeugdvoorzitter (Jan Achterberg) van De Merino’s officieel de hoofdtrainer voor het op te starten damesteam verwelkomt.

  Marcel Mekkes 46 jaar komt van DTS dames 3 als assistent trainer en ziet bij De Merino’s mooie kansen liggen.

  Mekkes, zelf ooit gevoetbald tijdens zijn jeugd was op zoek naar een leuke en sportieve invulling in zijn vrije tijd. Nu hij 1 jaar bij DTS als assistent trainer aan de slag is geweest, wilde hij graag een nieuwe stap maken.

  Mekkes volgt de opleiding junioren training bij de KNVB, die helaas door het coronavirus stil is komen te liggen, maar uiteraard als de mogelijkheid zich weer voordoet zal Marcel deze weer hervatten.

  Mekkes denkt bij De Merino’s de beste aansluiting te hebben gevonden met betrekking op zijn ambities. “Ik vind het gaaf om te starten met een heel nieuwe team, ik zie het als een soort van project om te groeien. Het project is een succes als wij na verloop van tijd wellicht meerdere meisjes/ damesteam zouden hebben. Uiteraard kan ik mij vinden in de kleinschaligheid en gezellige sfeer die De Merino’s uitstraalt”

  Mekkes zal zich voor 100% inzetten om dit nieuwe jonge team te gaan vormen en hoopt het enthousiasme waarmee de dames zijn gestart, verder te ontwikkelen.

  Zijn kwaliteit is om op een creatieve manier oefeningen te bedenken en samen te stellen en dit dan tijdens de training te presenteren. De uitdaging zit hem in het vormen van en hecht team, die er voor wil gaan.

  Mekkes was blij verrast dat hij dinsdagavond hoorde dat alles voor de dames met de sponsoren al geregeld is. Zo zal installatiebedrijf HJB Veenendaal de trainingspakken en tassen sponseren en Hatchtech sponsort de wedstrijdkleding. “Super gaaf, zo wil toch iedereen beginnen!”

  Aanmelden voor dit team kan nog altijd via de website.