• Merino’s U15-1 gaat Internationaal!

 • Afgelopen vrijdag was het dan zover voor de JO15-1 van v.v. De Merino’s.
  Om 16.00 uur vetrokken de mannen van de parkeerplaats bij de McDonald's Veenendaal naar Oostende (België) voor de NORTH SEA TROPHY.

  Rond 20.00 uur kwamen wij aan in Oostduinkerke bij onze accommodatie: Jeugdherberg De Peerdevisser. Daar konden de jongens gelijk aansluiten voor het avondeten. Op het menu stond Pasta met tomatensoep. Na het eten moesten de spelers nog even wachten voor ze de slaapkamers konden verkennen. Maar dit was uiteraard geen probleem, je bent tenslotte op een voetbalkamp, dus hebben ze nog heerlijk een uurtje buiten gevoetbald.

  Nadat de jongens de slaapzalen hadden verkend stond er gelijk een Quiz op de planning. De Quiz bestond uit 6 thema's: Wereld, Europa, Nederland, Veenendaal, De Merino’s en De Merino's JO15-1. Deze Quiz werd gewonnen door het team FC Zeehond (Ralph, Zijad, Niek en Enhao). Na de Quiz was het tijd om te slapen. Nou ja slapen…. misschien is slapen niet de juiste term maar moeten we zeggen “aanwezig zijn in je slaapzaal”.

  De volgende ochtend ging de wekker vroeg af, zodat wij snel aan het ontbijt konden zitten. De eerste wedstrijd stond namelijk al vroeg op de planning.

  Uiteindelijk zijn wij 4de (van de 5 ploegen ) van Poule A geworden. Wij zaten met twee Nederlandse clubs (ZOB U15-1 en Tubantia U15-1), een Belgische club (K.F.C Hamont’99 U15-1) en een Franse club (Neuville Sport U15-2) in een poule.
  Eind van de middag hadden de jongens even wat vrije tijd om te douchen en te ontspannen, nadat wij een tussenstop hadden gemaakt in een supermarkt.

  Begin van de avond stond de activiteit bowlen op de planning. Deze bowling competitie is gewonnen door Jurre. Na het bowlen hebben wij nog wat gegeten om vervolgens weer terug te keren naar Oostduinkerke. De rest van de avond hadden de jongens een vrije avond op de jeugdherberg voordat het ritueel “aanwezig zijn op je slaapkamer” begon. Onze jongens hadden alleen even andere ideeën over dit plan. Zij waren naar buiten gegaan om het nummer “Ramenez la coupe à la maison” op de box te laten afspelen. Waarbij alle andere teams, die wel netjes op de slaapkamers bleven, uit de ramen stonden mee te zingen. Stiekem zijn dit toch wel mooie beelden en momenten. Onze jongens gingen daarna ook netjes naar binnen om dus te werken aan het ritueel “aanwezig zijn op je slaapkamer”.

  De volgende ochtend konden wij iets langer uitslapen voordat wij alle spullen moesten inpakken en ontbijten. Met de volgeladen busjes gingen wij weer richting Oostende. Daar stonden er nog twee wedstrijden op de planning voor plaats 13 t/m 16. Helaas verloren wij de eerste wedstrijd nipt van Neuville Sport U15-1. Daardoor speelde wij voor de 15de plek tegen de Franse club Entente Jeunes des 3 Rives U15-1. Deze wedstrijd wonnen wij door een bloedstollende penalty serie. De Merino’s U15-1 is uiteindelijk 15de geworden van de 20 ploegen.

  Nadat wij de medailles in ontvangst hebben genomen zijn wij naar het strand gegaan van Oostende. Dat de zee koud was maakte voor de jongens totaal niet uit. Je moest tenslotte ook nog douchen dus hup de zee in. Na het uitwaaien en een balletje trappen kwam daar helaas toch echt het moment om weer naar Veenendaal te gaan.

  Tijdens de terugrit was het voor sommige jongens echt niet meer mogelijk om te winnen van de slaap. Bij aankomst in Veenendaal hebben we met z’n allen afgesloten bij de McDonalds om daarna de jongens weer over te dragen aan hun ouders.

  De jongens hebben zeer genoten van dit heerlijke sportieve weekend waarbij alles zeer goed verliep. Helaas was er een grote teleurstelling voor dit weekend en dat was dat wij vrijdagochtend te horen kregen dat Lean helaas niet mee kon gaan door een spoedoperatie, welke gelukkig goed is verlopen. Zo’n weekend wil je gewoon met het volledige team kunnen doorbrengen om ervaringen en herinneringen met elkaar te maken. Hier is eigenlijk maar 1 antwoord op te bedenken en dat is dat wij volgend jaar weer moeten gaan!!

  Dion en ik (Jeffrey) willen namens het team de volgende sponsoren bedanken:
  Businessclub De Groene Velden, Voetbalvereniging De Merino’s, RG Schoonmaak- en bedrijfsdiensten, Huibers Electra B.V., 7even vloerverwarming, Bodytec, Broekhuis Veenendaal, Movexx, Leonidas Amsterdam, Bolderman reizen en andere bedrijven die niet genoemd willen worden.

  Verder willen wij de volgende mensen bedanken: Corneline, Martijn en Ruud die geholpen hebben met de organisatie om dit alles mogelijk te maken. Ook de drie extra begeleiders uit het derde van De Merino’s, Ruben, Bas en Kjell super bedankt voor jullie bijdrage van dit weekend.

  Als laatste willen wij de jongens zelf natuurlijk bedanken die zich keurig gedragen hebben en superleuk met elkaar omgingen. Waardoor het voor Dion en mij een heerlijk pinksterweekend was om op terug te kijken.