• Ongewenst gedrag en gedragsregels – ‘Hoe vaak piep jij?’

 • Afgelopen zaterdagochtend werd de 1e presentatie gegeven van een reeks mbt ‘Ongewenst gedrag’. De JO13 zat in het businesshome en kregen een presentatie over dit onderwerp door Corneline Meijer (Vertrouwenscontactpersoon VCP) en Paul van Dun (vertrouwenspersoon VP) ongewenst gedrag.

  Er werd uitleg gegeven  dat wij als verenging een VCP en een VP hebben. Er is besproken wanneer je ze kan inschakelen en hoe. Maar zeker ook dat alles wat je daar bespreekt vertrouwelijk is en serieus mee wordt omgegaan.

  Via hun telefoon konden de jongens interactief antwoord geven op de vraag "Wat vind jij ongewenst gedrag?"
  Want vaak besef je dat niet eens, wat voor een ander vervelend is voor jou helemaal niet vervelend hoeft te zijn of je bedoelt het niet zo, maar het komt wel zo over.
  Er werd verteld dat het bestuur een straf kan opleggen bij ongewenst gedrag, of indien noodzakelijk het lidmaatschap kan opzeggen. Zoiets hopen wij natuurlijk nooit te hoeven doen.
  Een FIFA filmpje werd getoond en telkens als er een verboden of ongewenst woord kwam, werd er een piep gehoord. Dit was wel confronterend.
  Hoe vaak piep jij eigenlijk? Dit was ook weer een interactieve vraag. Voornamelijk in het heetst van de strijd tijdens voetbal of wat te denken van een potje gamen!
  Ook het KK woord is besproken. Want wist je dat 1 of 3 Nederlanders te maken heeft met kanker. Daar wil je dan toch niet mee schelden? Of je wilt dat toch niet horen?
  Aan het einde van de presentatie werd er verteld dat er binnenkort via de mail een nieuw overzicht komt van de gedragsregels. Als team hebben we afgesproken elkaar te helpen, iedereen doet mee en we gaan elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Dat is een moedige taak, maar het begin is er.

  Na vandaag volgt deze presentatie ook voor andere jeugdteams zoals jo14-jo16 en jo19.

  Wil je meer lezen over hoe De Merino's alles mbt Sociale Veiligheid heeft geergeld? Klik dan boven in de balk op VERENIGING --> Sociale Veiligheid

  Kijk hier voor de foto's