• Scheidsrechters gezocht

 • Beste leden, ouders, verzorgers, trainers en leiders,

  Het nieuwe voetbalseizoen staat weer op het punt van beginnen.
  “Eindelijk weer” zal de gedachte zijn van onze voetballende jeugd en senioren.
  Lekker op de goed onderhouden sportvelden en het nieuwe kunstgrasveld in oefen-of competitieverband voetballen.

  Voor die wedstrijden heb je in de eerste plaats twee teams nodig, maar ook een spelbegeleider/scheidsrechter.
  En daar ziet het (jeugd) bestuur nu een probleem ontstaan!!
  De spelbegeleiders/scheidsrechters op clubniveau zijn vrijwilligers en die zijn er steeds minder.

  Dus is het wel zo vanzelfsprekend dat er een scheidsrechter voor elke wedstrijd is: NEE is dus het antwoord.
  Dit is geen vanzelfsprekendheid meer!

  Helaas hebben wij ook bij de Merino’s te kampen met een teruglopend aantal vrijwilligers en dan vooral op het gebied van spelbegeleiders/scheidsrechters. (al kunnen we altijd op andere gebieden ook nog vrijwilligers gebruiken).

  Wat houdt dit dan specifiek in: De wedstrijden worden door de KNVB georganiseerd en het is aan de verenigingen om er een clubscheidsrechter (lees vrijwilliger) voor te regelen.

  Dit doet de Merino’s dus ook zoveel mogelijk uit de poule met vrijwilligers die we hebben.
  Doordat ze zelf ook sporten is het dus niet altijd mogelijk voor ze op op zaterdag een wedstrijd te fluiten.
  Om een beeld te geven wat we nodig hebben op een gemiddelde zaterdag: ongeveer 3 senioren wedstrijden en 7 jeugdteams en dus ongeveer 10 scheidsrechters elke week weer.
  En dit is nog buiten de toernooi-vormen van de mini’s om, waarvoor er dan als het bij de Merino’s is nog een keer een stuk of 6 extra spelbegeleiders nodig zijn.

  Op dit moment is het voor de Merino’s niet meer in te vullen met de huidige groep vrijwilligers en daarom is het ook niet meer vanzelfsprekend dat er een spelbegeleider/scheidsrechter op zaterdag aanwezig is bij de wedstrijd!

  Daarom doen we bij deze een beroep op de ouders, verzorgers en grootouders om, als het voorkomt dat er geen scheidsrechter aanwezig kan zijn, het team van uw zoon/dochter (of uw eigen senioren team) te fluiten.
  Op die manier kunnen de wedstrijden dan alsnog plaatsvinden, want anders zijn we genoodzaakt om de wedstrijden niet door te laten gaan of zelfs teams uit de competitie te moeten gaan halen.

  Mocht het zo zijn dat u gevraagd wordt om een keer een wedstrijd te fluiten werk dan hier aan mee. U kent nu de reden waarom het niet vanzelfsprekend is dat er altijd een (vrijwilliger) scheidsrechter aanwezig is. Maar zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd mogelijk!!

  Mocht u interesse hebben om vaker als vrijwilliger te kunnen fluiten, meld je dan aan bij 1 van de bestuursleden zodat we u dan kunnen benaderen om verder af te stemmen. (scheidsrechters cursus hoort tot de mogelijkheden als u dat wilt)

  Namens het (jeugd) bestuur:

  Jan Achterberg (voorzitter)
  Chris van den Dikkenberg (bestuurslid)