• 16 februari 2022: "Het land gaat weer open"

 • Update 16 februari: “Het land gaat weer open”, zoals minister Kuipers gister, tijdens de persconferentie van 15 februari zei.

  Na bijna twee jaar gaat het zogenaamde ‘slot’ eraf. In het betaald voetbal gaan de stadions zich weer vullen met publiek en gelukkig hebben we ook in het amateurvoetbal met steeds minder maatregelen te maken.

  De versoepelingen gaan in stappen, hieronder de relevante zaken voor het voetbal:

  Stappenplan:

  1. Tot 25 februari is er voor het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal nog wel een coronatoegangsbewijs nodig. De daar geldende 1,5 meter, het mondkapje bij rondlopen en een vaste zitplaats komen per 18 februari te vervallen.
  2. Op vrijdag 25 februari nemen we afscheid van de laatste maatregelen. Het coronatoegangsbewijs hoeft dan niet meer getoond te worden bij het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal. Ook vervallen alle beperkingen op openingstijden

  Update 26 januari KNVB: Super, we mogen weer! 

  Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat. De competitie is wat ons toch allemaal onderling verbindt. Wedstrijden spelen en kijken, samen wat drinken in de kantine. Het is allemaal mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

  Om deze te kunnen handhaven zullen wij bij ingang van het terrein controle uitvoeren op de coronapas. Geen geldige QR-code en wel sporten (met gebruik van kleedkamers/toilet) of iets komen drinken? Ga dan langs Testen voor toegang op de Wageningselaan of een andere locatie in Veenendaal om toch toegang te krijgen tot het terrein.

  Regels om te kunnen sporten
  • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:  neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open voor iedereen met een geldige QR-code;
  • In de binnenruimtes (kantine, hal en kleedkamers) is een mondkapje verplicht als je je verplaatst;
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar:
   - iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
   - kinderen t/m 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
   - jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;

  Regels voor publiek bij sport
  Er mogen weer supporters langs de lijn staan om de spelers aan te moedigen.
  Ook voor supporters zijn er regels vastgesteld:
  • Zij (vanaf 18 jaar) laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst als ze ook gebruik willen maken van de kantine en toiletten en houden 1,5 meter afstand.

  Horeca en sport
  De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca en zijn open van 05.00 tot 22.00 uur. Het afhalen van eten en drinken bij de bar op het terras is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs. Bij afhalen binnen in de kantine geldt dan wel een mondkapjesplicht.

  Richtlijnen algemeen
  • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:  neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen;
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  • Iedereen mag overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten;
  • Kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open voor iedereen met een geldige QR-code;
  • De kantine en terras zijn uiterlijk tot 22.00 uur open, dit houdt in dat als je na de training nog naar de kantine/terras wil dit tot uiterlijk 22:00uur kan;
  • In de binnenruimtes (kantine, hal en kleedkamers) is een mondkapje verplicht als je je verplaatst;
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar:
   - iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
   - kinderen t/m 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
   - jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;

  Vervolg competitie
  Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent.

  Bekervoetbal veldvoetbal
  Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

  Competitie veld- en zaalvoetbal
  Categorie A senioren mannen en vrouwen veldvoetbal (De Merino’s 1)
  De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.

  In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden gespeeld.
  De competities gaan hervat worden met een beperkt inhaalprogramma vanaf 31 januari. De eerste volledige speelronde van de 1ste competitiehelft wordt ingehaald vanaf 7 februari.
  Gezien het aantal beschikbare speelmomenten is de druk om een nacompetitie te spelen te groot. Dit heeft ons doen besluiten om voor de categorie A senioren te kiezen om alleen de competitie uit te spelen zonder nacompetitie. Dit betekent dat de promotie/degradatie regeling aangepast wordt. Deze aangepaste promotie/degradatie regeling zal gecommuniceerd worden vóór de hervatting van de competitie. De aangepaste Bekijk hier de nieuwe speeldagenkalender.


  Categorie B veldvoetbal (alle teams muv De Merino’s 1)
  Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.
  De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen. 

   

  Update 14 januari: We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zowel op het veld als in de zaal, en zonder avondklok.

  Het kabinet ziet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek.

  Wat zijn de (nieuwe) regels?
  Vanaf zaterdag 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

  • Controle bij het hek op een geldig coronatoegangsbewijs
  • Kantine en buitenbar gaan niet open.
  • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
  • Oefenwedstrijden tussen teams uit onze eigen verenging zijn toegestaan.
  • Helaas is publiek nog niet welkom.

  Vervolg competitie
  Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

  Wedstrijdfit
  Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie

  Verantwoordelijkheid
  Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

   

  Update 11 januari KNVB: Alle competitiewedstrijden t/m 21 januari (zaal en veld) komen te vervallen.

  Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. De onzekerheid vanwege de nieuwe Omikron variant was, en is nog steeds, groot. Hierdoor is het helaas nog steeds niet mogelijk om onze sport te beleven zoals we dat het liefste doen, met elkaar op het veld, in de zaal of langs de lijn. De eerstvolgende persconferentie staat voor a.s. vrijdag 14 januari geagendeerd, met hopelijk enige versoepelingen.

  Wat zijn de huidige regels voor het voetbal?
  Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met onder 19) mogen trainen én onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.
  Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.
  Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

  Besluit veld- en zaalvoetbal
  Alle competitiewedstrijden die gepland staan tot en met vrijdag 21 januari voor het veld- en het zaalvoetbal* vervallen. Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we jullie zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. Na de persconferentie van 14 januari volgt daarover meer informatie.
  *Uitgezonderd de wedstrijden in de Landelijke beker en eredivisie vrouwen veld- en zaalvoetbal

  Essentiële sector
  NOC*NSF, NL Actief en KNVB trekken samen op in de lobby om de sport te verklaren tot essentiële sector, zodat de deuren van sportaanbieders opengaan en blijven. Vandaag wordt in Den Haag een petitie aangeboden aan Kamerleden namens de gehele sportwereld. Een hele dag is er aandacht in de media voor het belang van voldoende sport en bewegen. De KNVB zal hier op de sociale mediakanalen ook aandacht aan besteden.


  Update 2 december: Hoe nu verder?

  De KNVB heeft, in overleg met het Voetbal Medisch Centrum, besloten om onderstaande reden, dat alle wedstrijden in de A-categorie tot de winterstop worden stilgelegd.Voor de Merino’s betekent dit wedstrijden van: Merino’s 1 & Merino’s 2 uit het programma worden gehaald door de KNVB. Trainingen en of oefenwedstrijden kunnen overdag voor deze teams wel plaatsvinden.

  Voor alle andere teams gaan de wedstrijden dus gewoon door!

  Vooralsnog zijn vanaf 28 november tot en met 18 december zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn, je krijgt van je leider/trainer door of er voor jouw team trainingen/wedstrijden zijn;
  • Publiek is voor de komende weken helaas niet welkom bij wedstrijden en trainingen. Dat betekent dat wij alleen mensen op ons complex toe mogen laten die een wedstrijd spelen, komen trainen, training komen geven of vanuit hun functie aanwezig moeten zijn. Dit geldt ook alleen voor strikt noodzakelijke rij-ouders. Voor alle anderen is het sportpark voorlopig gesloten;
  • De kleedkamers zijn tijdens trainingen en wedstrijden gesloten;
  • De kantine is op zaterdag tot 17:00 geopend. Ivm de 1,5meter kunnen wij dan ook niet meer dan 30 personen toelaten die natuurlijk gecontroleerd worden op een geldige QR-code;
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

  KNVB
  Medisch advies
  We hebben advies aangevraagd bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden in het weekend, terwijl er doordeweeks niet getraind kan worden. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen categorie A en categorie B. Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training niet alleen als tactische maar ook als fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij Categorie B ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als we voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrappen, dan wordt het risico op bewegingsarmoede groot.

  Verantwoord
  Altijd voetballen mits dat verantwoord is; samen met de gehele sportsector, willen wij vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de categorie A is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis competitiewedstrijden in te halen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld, door jullie zelf. In de B-categorie blijft het programma voor de weekenden van 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat er in elk geval eenmaal per week lekker kan worden gevoetbald. Ook voor de categorie B geldt dat in onderling overleg wedstrijden ingehaald kunnen worden.

  Het doel is om alle competities na de winterstop (half januari 2022) te hervatten, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen.

  Het kabinet heeft aangegeven dat er op 14 december een nieuw meetmoment is, hierna zullen wij weer bij jullie terugkomen met eventuele nieuwe informatie over het vervolg van de verschillende competities.

  Wij hopen dat er zo min mogelijk wedstrijden moeten worden afgelast door corona.

  Natuurlijk blijven wel alle andere maatregelen van kracht zoals geen publiek langs de lijn!

  Update 30 november: Sport roept kabinet op avondlockdown voor sport aan te passen

  Update 26 november: Helaas, weer nieuwe maatregelen waardoor trainingen en veel wedstrijden niet meer mogelijk zijn. De KNVB gaat dinsdag bij de Tweede Kamer vragen of alleen trainen wel mag. Dit omdat buitensport bijdraagt aan een goede gezondheid.

  Vooralsnog zijn vanaf 28 november tot en met 18 december zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn, je krijgt van je leider/trainer door of er voor jouw team trainingen/wedstrijden zijn;
  • Publiek is voor de komende weken helaas niet welkom bij wedstrijden en trainingen. Dat betekent dat wij alleen mensen op ons complex toe mogen laten die een wedstrijd spelen, komen trainen, training komen geven of vanuit hun functie aanwezig moeten zijn. Dit geldt ook alleen voor strikt noodzakelijke rij-ouders. Voor alle anderen is het sportpark voorlopig gesloten;
  • De kleedkamers zijn tijdens trainingen en wedstrijden gesloten;
  • De kantine is op zaterdag tot 17:00 geopend. Ivm de 1,5meter kunnen wij dan ook niet meer dan 30 personen toelaten die natuurlijk gecontroleerd worden op een geldige QR-code;
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

  Dat de besmettingen toenemen merken wij ook binnen onze eigen vereniging. Teams moeten hun wedstrijd cancelen omdat er teveel besmettingen in het team zijn.

  Natuurlijk hopen ook wij op een positief besluit dinsdag in Den Haag zodat wij kunnen blijven trainen en spelen. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind.
  De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen.

  We komen hier bij jullie op terug er meer bekend is.

  Update 12 november: 

  Het sportpark van De Merino’s gaat vanaf komende week grotendeels op slot door de nieuwe maatregelen die afgelopen vrijdagavond bekend zijn geworden.
  Publiek is voor de komende drie weken (tot 4 december) helaas niet welkom bij wedstrijden en trainingen.
  Dat betekent dat wij alleen mensen op ons complex toe mogen laten die een wedstrijd spelen, komen trainen, training komen geven of vanuit hun functie aanwezig moeten zijn. Dit geldt ook alleen voor strikt noodzakelijke rij-ouders.
  Voor alle anderen is het sportpark voorlopig gesloten.

  Enige uitzondering op die regel is voor mensen (dus geen toeschouwers) die op zaterdag de kantine bezoeken. Iedereen kan op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs de kantine en het terras betreden. Het is verplicht om een zitplaats te kiezen en hier ook te blijven zitten.
  Tijdens trainingsavonden blijft de kantine gesloten, in verband met de verplichte sluitingstijd van 20.00 uur. Om gebruik te maken van de kantine en/of terras ben je verplicht je code te laten controleren. 

  Voor de kleedkamers en het toilet heb je dus ook een coronatoegangsbewijs nodig. Heb je geen geldige QR-code in de CoronaCheck-App of op papier? Dan kan je geen gebruik maken van de kleedkamer, toilet, bestuurskamer, kantine en het terras.

  Laten we hopen dat we op 4 december weer op de ‘normale’ manier de draad kunnen oppakken.

  Update 4 november:  Wij zijn blij dat de Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren vanuit de amateursport. Voor het veldvoetbal blijft het sporten in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Ook heeft deze wijziging een positieve invloed op de sociale aspecten van het verenigingsleven. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar gelijker tijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek.

  Resumerend heeft het demissionair kabinet per 6 november de volgende nieuwe maatregelen aangekondigd:
  Voor onze vereniging geldt dat alléén voor de binnenruimtes van De Merino’s (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine & Businessclub) en het buitenterras een CTB getoond moet worden. Er wordt dus aan de deur gecontroleerd.

  Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.

  We willen onze spelers, bezoekers en supporters oproepen om zelf je verantwoordelijkheid te nemen en onze vrijwilligers die de controle uitvoeren het niet moeilijk te maken en zo discussie bij de deur te voorkomen. Zij voeren uit wat de overheid ons oplegt. Mocht je hierover vragen hebben stuur dan een email aan: secretaris@demerinos.nl

  Kijk hier voor de meest gestelde vragen: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF

  Hartelijk dank voor jullie medewerking,
  Met vriendelijke groet, Chris van den Dikkenberg (voorzitter)

  Update 2 & 3 november: Belangrijkste voor ons als vereniging is dat ook bij buitensporten en het terras de controle van de coronapas gaat gelden. De KNVB gaat samen met het NOC*NSF proberen om via de 2e kamer dit besluit terug te laten trekken. Uiterlijk 4 november zal de KNVB ons hierover informeren. 

  Update 24 september 2021: Komende zaterdag 25 september, bij de start van het competitievoetbal, gaat de 1,5 meter afstand er af. Iedereen mag weer naar de club komen om zijn of haar team aan te moedigen. Geen beperkingen meer in aantallen voor supporters langs de lijn en voetballers op het veld of in de hal. Met elkaar dus weer genieten van al het moois wat voetbal te bieden heeft, op het veld en langs de lijn.

  Regels bij De Merino’s
  Met de gemeente Veenendaal is afgesproken dat wij onze stoelen uit de kantine zullen verwijderen zodat er geen zitplaatsen zijn. Eten en drinken kan staand aan tafel worden genuttigd. Hierdoor is het niet nodig dat wij een ‘coronatoegangsbewijs’ vragen aan onze bezoekers.

  Horeca en sport
  Ga je op bezoek bij een andere verenging? Houd er dan rekening mee dat bij hen waarschijnlijk andere regels gelden dan bij De Merino’s. Ook voor de horeca vervalt de 1,5 meter vanaf 25 september 2021. Echter heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot horeca. Voor de sportkantine, die wordt gezien als horecagelegenheid, zijn er een aantal uitzonderingen hierin.

  Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gedeeltelijk gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

  Wanneer er geen Coronatoegangsbewijs nodig is:

  • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

  Wanneer er wel een Coronatoegangsbewijs nodig is:

  • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
  • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.

  Update 26 juni 2021: Verruiming kantine & Publiek weer toegestaan & Versoepeling senioren

  Versoepelingen senioren
  Met ingang van 26 juni is het ook voor senioren weer toegestaan volledig te trainen én wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Hiermee ligt de weg open voor een heerlijke voetbalzomer en een vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Belangrijk hierbij is dat er tijd genomen wordt om weer op te trainen en toe te werken naar een normale trainings- en wedstrijdintensiteit. Op KNVB.nl vind je meer informatie over het optrainen voor senioren met bijpassende vormen: https://rinus.knvb.nl/informatie/coronavirus/zomervoetbal.

  Publiek weer toegestaan
  Vanaf 26 juni is het ook weer toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. En dat is natuurlijk goed nieuws voor het laatste speelweekend van de KNVB Regiocup. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt.
  Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.
  Publiek mag dus ook langs het veld staan. Je kunt placering bijvoorbeeld vormgeven door op 1,5 meter afstand stippen of stickers op de ondergrond te plaatsen.

  Verruimingen horeca/ kantines

  Horeca mag tot middernacht open en er mogen binnen meer gasten ontvangen worden, namelijk zo veel als mogelijk de 1,5 meter afstand in acht nemende. Aantal stoelen op het terras is ook het aantal toegestaande zitplaatsen. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.

   

  Update 28 mei 2021: Vanaf 5 juni ook de O13 t/m O17 meedoen met de VVC

  Ook senioren mogen vanaf deze datum weer onderling een wedstrijd spelen. Het terras en kantine mogen open op de voorwaarden die gelden voor alle horeca. 

  Update 16 mei 2021: Vanaf 22 mei mag ook het terras beperkt open

  Niet alleen mogen onze jongste weer voetballen, ook het terras mag vanaf zaterdag 22 mei weer open en is ook alleen op de zaterdag geopend! 

  Natuurlijk moeten we ons aan een aantal regels houden maar zo kunnen we in ieder geval een potje voetbal kijken vanaf het terras en elkaar weer eens spreken onder het genot van een hapje en drankje.

  De buitenbar zal hiervoor worden geopend. Tafels en stoelen zijn op de juiste manier neergezet en mogen niet worden verplaatst. Een vol terras betekent ook dat je helaas buiten het hek moet wachten op een plekje of weer naar huis moet gaan.
  Het is verboden om met je drankje langs het veld te gaan staan, ook als toeschouwer van een wedstrijd!

  Welke regels gelden er:

  • Het terras is van 08:30 – 20:00 uur open (laatste ronde 19:00);
  • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar;
  • Consumptie verplicht;
  • Betaling alleen contactloos;
  • Alleen voor toiletbezoek mag je naar binnen. Hierbij moet wel een mondkapje worden gedragen;
  • Registratie verplicht bij aankomst op het terras via onderstaande QR-code.

   

  De algemene RIVM basisregels blijven gelden:

  • Gebruik je gezonde verstand;
  • Blijf thuis als jij of één van de gezinsleden een van de volgende milde symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft of positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
  • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling;
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van het toilet;
  • Schud geen handen.

  Wij zijn super blij dat het terras weer voor een deel open mag. Maar dat kan alleen verantwoord als iedereen zich houdt aan de regels. Het kan zijn dat we je een keer moeten teleurstellen omdat er geen plek meer is. We hopen dan op jouw begrip.

  Update 12 mei 2021: Veense VoetbalCup gaat van start:

  We hebben groen licht van de gemeente Veenendaal gekregen om a.s. zaterdag te starten met de VEENSE VOETBALCUP!
  Wat een goed nieuws. De toestemming is om met spelers t/m 12 jaar onderling wedstrijden te organiseren. De leeftijd > 12jaar moet nog even wachten op de verdere landelijke versoepelingen.

  Om te kunnen spelen moeten we ons aan de volgende richtlijnen houden:

  - iedereen op de fiets, kinderen en begeleiding
  - maximaal 2 begeleiders per team
  - geen lijnrechters, dit mag wel een speler uit het team zijn
  - thuisvereniging regelt de scheidsrechter
  - je kleedt je thuis om, er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers
  - geen ouders en of andere toeschouwers
  - kantine en terras zijn gesloten!

  Alle lopende coronaregels blijven geldig.

  Update Gemeente Veenendaal & Sportservices 22 april 2021:

  Coronabeleid terrassen bij sportverenigingen: Tijdens de persconferentie op dinsdag 20 april zijn enkele versoepelingen aangekondigd, onder andere dat de terrassen weer open mogen. Helaas geldt dat niet voor de terrassen van sportaccommodaties.

  Reden: De reden is dat buiten de sportactiviteiten het aantal contactmomenten zoveel mogelijk beperkt moet blijven. Sportaccommodaties zijn open om te kunnen sporten (zonder toeschouwers) maar met zo min mogelijk onderling contact buiten het sporten: sporten en na het sporten snel weer weg.

  Om die reden blijven douches en de kleedkamers gesloten en zijn toeschouwers niet toegestaan. Sportkantines mogen wel open voor het afhalen van eten en drinken.

  Update KNVB 24 februari 2021: Kogel is door de kerk; KNVB zet streep door alle seniorencompetities

  Update nav persconferentie 23 februari 2021: Tot nu toe gold al dat jeugd tot 18 jaar zonder inachtneming van de anderhalve meter afstand buiten mag sporten. Die grens wordt met ingang van woensdag 3 maart opgerekt naar 27 jaar. De overige regels, inclusief de avondklok, blijven gelden tot en met maandag 15 maart. Op maandag 8 maart volgt een nieuwe persconferentie waarbij de huidige beperkingen opnieuw tegen het licht worden gehouden.

  Dit is wat de regels betekenen:
  - Sporten kan alleen nog buiten;
  - Voor volwassenen vanaf 27 jaar met maximaal twee personen op minimaal 1,5 afstand van elkaar. Groepslessen of -trainingen zijn niet toegestaan;
  - Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten;
  - Wedstrijden blijven zonder publiek;
  - Sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.

  Wat betekent dit voor het sporten bij de Merino's? 

  Vr1: maandag 19.00 tot 20.30 trainingsveld en zaterdag 11.00 tot 12.30 hoofdveld.
  1ste en 2de: 19.15 tot 20.30 uur op dinsdag en donderdag Beide keren hoofdveld.
  3de: maandag 19.15 tot 20.30 trainingsveld. Zaterdag 12.30 tot 14.00 hoofdveld.
  7de: woensdag 19.00 tot 20.30 hoofdveld.
  Jo19: maandag 19.00 tot 20.30 hoofdveld. Woensdag 19.00 tot 20.30 trainingsveld.
  Jo17: maandag 18.30 tot 20.00 uur hoofdveld. Donderdag 18.30 tot 20.00 traingsveld.
  Jo15: woensdag 18.30 tot 19.45 hoofdveld.
  Jo13: maandag 18.00 tot 19.00 trainingsveld. Woensdag 18.00 tot 19.00 hoofdveld.

  Voor iedereen geldt dat je uiterlijk 20:30uur het sportpark moet verlaten.

  Update KNVB 3 februari 2021: Gisteren kondigden we al aan dat we alle mogelijkheden willen benutten om dit seizoen alsnog leuke wedstrijden te kunnen voetballen. Vanwege de verlenging van de lockdown voelt ons verlangen vandaag nog sterker. Door de coronamaatregelen kunnen ruim 600.000 seniorenvoetballers al maanden niet of slechts beperkt voetballen. Dit terwijl bewegen en voetballen in de buitenlucht juist gezond is voor het lichaam en bijdraagt aan een frisse geest, iets wat extra belangrijk is in tijden als deze. In deze nieuwsupdate daarom de focus op de routekaart voor het restant van het amateurvoetbalseizoen.

  Routekaart amateurvoetbalcompetities
  Door het coronavirus zit een 'normale' afronding van de huidige competities in het amateurvoetbal er niet meer in. Wat we nog wel kunnen verwachten dit seizoen hangt af van de coronamaatregelen en verschilt per categorie. Nadat het kabinet gisteren de routekaart met coronamaatregelen heeft gepresenteerd, kunnen we dit vandaag opvolgen met de eigen routekaart voor het amateurvoetbal. Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Veel scenario’s zijn hierdoor eerder al gesneuveld, maar ons doel blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. Sportiviteit blijft de leidraad.

  Categorie A
  Alleen voor de categorie A is er nog een optie om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten als de eerste seizoenshelft nog kan worden uitgespeeld. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn beperkte promotie en degradatie nog mogelijk. In de routekaart van het kabinet staat dat volwassenen vanaf het eerstvolgende risiconiveau (‘ernstig’) weer volledig mogen trainen met maximaal een elftal. Hierdoor blijft de optie – ondanks alle onzekerheden – bestaan dat de competities voor de categorie A dit seizoen alsnog afgerond kunnen worden.

  De KNVB hanteert voor de senioren veldcompetities in categorie A een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2-3 weken. Alle jeugdteams (incl. O18 en O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

  Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

  Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat. Teams uitkomend in de categorie A stromen in dat geval door naar de KNVB Regio Cup. Medio februari start de KNVB een inventarisatie onder teams uit de categorie A over hun deelname aan de KNVB Regio Cup.

  Categorie B
  Gisteren kondigden we al aan dat we voor teams in de categorie B een KNVB Regio Cup gaan organiseren zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Dit zijn kleinschalige regionale competities. Niet alleen zorgt dit voor minder lange reisafstanden, ook vergroot dit de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Teams uit de categorie B doen standaard mee aan deze Regio Cup, tenzij zij zich hiervoor afmelden.

  Klik hier voor het volledige schema per categorie en het bijbehorende scenario.

   

  Update 14 december: Vanavond hebben we helaas geen goed nieuws van de minister president te horen gekregen. Het covid19 virus is nog steeds aanwezig en wordt weer snel groter in omvang en worden er strenge maatregelen getroffen.

  Ook voor ons geliefde sport voetbal, betekent de 5 weken lockdown, dat we in januari niet aan de competitie kunnen gaan beginnen. We mogen blijven trainen maar met groepjes van maximaal 2 personen (ouder dan 17) en dit lijkt ons niet haalbaar.
  De jeugd onder de 17 jaar mag wel volgens de regels blijven trainen maar gezien het feit dat in januari de competitie niet hervat gaat worden, hebben we besloten om per direct alle trainingen te stoppen. Dit ook voor de veiligheid van alle vrijwilligers/trainers om zo zo min mogelijk contactverspreiding te creëren.
  Vanaf vandaag is het sportpark dus gesloten en gaan wij als bestuur in overleg om te kijken wanneer we in januari 2021 weer starten met de trainingen. Hierover gaan wij jullie zo spoedig mogelijk berichten.
  Wij vertrouwen op jullie begrip en hopen jullie zo spoedig mogelijk weer te kunnen ontmoeten op het sportpark.

  Voor nu fijne feestdagen (voor zover mogelijk) en let op elkaar!!
  Met sportieve groet, de voorzitter

  Update 30 november: Sporten met een mondkapje of moet ik een mondkapje dragen als ik naar het voetbalveld ga? Lees hier de regels.

  Update 19 november: Sporten mag weer, lees hier in welke vorm via de de site van de KNVB

  Update 14 oktober: Gisteravond heeft het kabinet de Corona-regels aangescherpt met helaas opnieuw een enorme impact op ons voetbal.

  Vanaf vanavond 22:00 uur geldt voor vier weken:

  - Alle competities liggen met onmiddellijke ingang stil;
  - WEL trainingen en onderlinge wedstrijden voor jeugd onder de 18 jaar;
  - Geen trainingen en wedstrijden voor de JO19 & Senioren en Vrouwen;
  - Geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden;
  - Kantine en kleedkamers zijn gesloten.

  En nu? Spreek met je trainer en teamgenoten een trainingsschema af en maak daar bijvoorbeeld een leuke challenge van. Zo blijf je in conditie en houd je een leuk onderling contact.

  Morgen of overmorgen verwacht de KNVB met meer informatie te komen over hoe de competitie en bekerwedstrijden gaan verlopen. We houden jullie op de hoogte.

  Namens het bestuur wensen wij iedereen het allerbeste toe voor de komende tijd. Blijf gezond en let op elkaar.

   

  Lees hier de laatste update "veel gestelde vragen" van het RIVM

  Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. De onzekerheid vanwege de nieuwe Omikron variant was, en is nog steeds, groot. Hierdoor is het helaas nog steeds niet mogelijk om onze sport te beleven zoals we dat het liefste doen, met elkaar op het veld, in de zaal of langs de lijn. De eerstvolgende persconferentie staat voor a.s. vrijdag 14 januari geagendeerd, met hopelijk enige versoepelingen.

  Wat zijn de huidige regels voor het voetbal?

  Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met onder 19) mogen trainen én onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.

  Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.

  Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

  Besluit veld- en zaalvoetbal

  Alle competitiewedstrijden die gepland staan tot en met vrijdag 21 januari voor het veld- en het zaalvoetbal* vervallen. Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we jullie zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. Na de persconferentie van 14 januari volgt daarover meer informatie.

  *Uitgezonderd de wedstrijden in de Landelijke beker en eredivisie vrouwen veld- en zaalvoetbal

  Essentiële sector

  NOC*NSF, NL Actief en KNVB trekken samen op in de lobby om de sport te verklaren tot essentiële sector, zodat de deuren van sportaanbieders opengaan en blijven. Vandaag wordt in Den Haag een petitie aangeboden aan Kamerleden namens de gehele sportwereld. Een hele dag is er aandacht in de media voor het belang van voldoende sport en bewegen. De KNVB zal hier op de sociale mediakanalen ook aandacht aan besteden.

 • Update: 1 oktober 2020

  Ook De Merino’s wil helpen de verdere verspreiding van corona te voorkomen

  Daarom zijn er per 1 oktober ivm het oprukken van het coronavirus een aantal extra maatregelen ingegaan. Dit heeft ook gevolgen voor onze vereniging en onze collega’s verenigingen. 

  De komende weken zal de kantine gesloten zijn en is publiek niet welkom bij de wedstrijden en trainingen.

  Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee, Bij uitwedstrijd van jeugdleden t/m 19 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Spreek met elkaar af wie er rijdt en wie niet. De meeste verenigingen staan 1 volwassene toe per 4 kinderen. Kijk zelf bij uitwedstrijden wat de vereniging voor regel hanteert!

  LET OP! Ga je naar een vereniging in Veenendaal, of ben je van een vereniging uit Veenendaal, zet dan je zoon of dochter bij het betreffende sportpark af en haal hem of haar na de wedstrijd weer op. Dit houdt dus in dat bezoekende clubs uit Veenendaal alleen hun leider/trainer kunnen meenemen op ons complex.

  Bezoekende verenigingen aan De Merino’s zullen wij op de hoogte brengen van onze regeling via de website, social media en voetbal.nl app.

  Alle bezoekers van het complex zijn verplicht zich te registreren. Wij staan per bezoekend team maximaal 5 begeleiders toe, dit is inclusief leiders & trainers.

  Wij verwachten dat andere verenigingen met soortgelijke oplossingen komen. Uiteraard vertrouwen wij op jullie medewerking.

  En juist nu we geen inkomsten meer krijgen uit de kantine hebben we jullie steun des te harder nodig.
  De “Grote Clubactie” is een prachtig initiatief waarbij je zelf mooie prijzen kunt winnen en de vereniging financieel steunt.
  Een lot kost € 3,00 waar De Merino’s  € 2,40 van krijgt.
  Dat geld kunnen we nu heel goed gebruiken.

  Samen met je team of collega’s een Superlot kopen? Dit zijn 50 loten in 1 keer met een waarde van
  € 150,00, hiervan gaat dus € 120,00 direct naar de kas van de vereniging.

  Kom op, koop een of meerdere loten. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we een gezonde vereniging blijven!

   Scan de QR-code of klik op deze link.

  Wil jij persoonlijk familie en vrienden vragen ons te steunen? Dat kan door bijgaande link of QR-code door te sturen naar hen maar je kan ook een persoonlijke link aanvragen. 

  Hoe? Stuur een email aan webmaster@demerinos.nl

  Samen zorgen we ervoor dat De Merino’s straks gezond verder kan.

  Vragen over coronavirus en voetbal? Lees hier de veelgestelde vragen

 • 25 september 2020

  Het voetbalseizoen 2020/2021 is begonnen.

  De meeste teams hebben hun bekerwedstrijden erop zitten en de competitie staat op het punt van beginnen. Helaas anders dan andere jaren hebben we dit seizoen te maken met allemaal beperkende maatregelen vanwege het covid-19 virus. (Corona-virus)

  De afgelopen weken heeft het bestuur de regels en adviezen van de overheid en de KNVB omgezet in een protocol dat op 26 augustus is ingegaan. Helaas moeten wij als bestuur constateren dat alle aanduidingen, communicatie en het vragen of een ieder zijn verantwoording wil nemen niet het gewenste resultaat heeft gehad. De regels worden zeer regelmatig geschonden door verschillende mensen!

  Dit heeft geleid tot een gesprek met handhaving van de gemeente Veenendaal, die donderdag bij ons (onverwachts) langs zijn gekomen naar aanleiding van klachten over het niet respecteren van de 1,5 regels door toeschouwers op het sportpark.

  Het bestuur heeft naar aanleiding van het (constructieve) gesprek met handhaving gemeente Veenendaal besloten om per direct de volgende besluiten te nemen en door te voeren:

  • Zaterdag 19 september is het terras (onder de overkapping) geheel gesloten. Dit betekent dat u zich niet onder de overkapping mag ophouden!!! 
   Ook niet tijdens een eventuele regenbui, het terras is dus geheel gesloten!!! (op het terras van de business club is het verplicht om te gaan zitten en de regels van het bestuur van de BC op te volgen).
   In de week van 21 september gaan wij het terras opnieuw inrichten volgens de richtlijnen en is het verplicht op het terras aan een tafel te zitten (+/- 25 zitplaatsen) en gaan wij hierop handhaven. Dit geldt ook voor trainingsdagen.
  • In de kantine mogen 42 personen zitten en absoluut niet meer personen!! 
   U moet zich registreren bij de ingang van het park en de kantine. Hierbij de regels van het personeel/bestuur/handhaver opvolgen. Bij het bezet zijn van de 42 zitplaatsen wordt de toegang tot de kantine geweigerd totdat er iemand de kantine weer verlaat. 
   Consumpties met alcohol dienen in de kantine genuttigd te worden. Consumpties met alcohol meenemen buiten de kantine is dus per direct niet meer toegestaan!!
   De kantine sluit op zaterdag stipt om 18:00 uur. (ook hierin de aanwijzingen van het personeel opvolgen!)
  • Supporters van de bezoekende clubs gaan wij verzoeken om thuis te blijven vanaf 21 september.
  • Het kleedkamerprotocol blijft voor nu nog hetzelfde, maar houdt alle mediakanalen goed in de gaten of er geen veranderingen zijn of worden aangekondigd.

  Verder blijft op het gehele terrein gelden: 1,5 meter afstand houden!!! Personen met (mogelijk) Corona gerelateerde ziekteverschijnselen en/of verdenking van COVID19 mogen niet op het complex komen.

  Deze regels zijn onveranderd!! En we verwachten hierin nog steeds een stuk zelfdiscipline van een ieder. Maar durf ook andere leden/bezoekers op de regels aan te spreken, omdat we anders verwachten dat uiteindelijk het sportpark alsnog gesloten gaat worden, waardoor we helemaal niet meer kunnen voetballen of trainen. Bovenstaande geldt ook tijdens trainingsdagen.

  Iedereen die namens de Merino’s naar een andere club gaat wordt vriendelijk doch dringend gevraagd om je aan de regels van de ontvangende vereniging te houden en op te volgen. Jij bent immers een ambassadeur van onze vereniging!!

  Helaas geen leuke mededeling, maar op deze manier proberen we er alles aan te doen om in de eerste plaats ieders gezondheid veilig te stellen en ten tweede een boete (€ 4000,00) en gehele sluiting van het sportpark te voorkomen. Mocht de vereniging toch tegen een boete aanlopen gaan wij proberen om de € 4000,00 en voortvloeiende kosten te verhalen op de veroorzakers hiervan die zelf ook een boete van € 99,00 euro hebben gekregen.

  Namens het bestuur,
  Chris van den Dikkenberg, voorzitter