• 26 juni 2021: Verruiming kantine & Publiek weer toegestaan & Versoepeling senioren

 • Update 26 juni 2021: Verruiming kantine & Publiek weer toegestaan & Versoepeling senioren

  Versoepelingen senioren
  Met ingang van 26 juni is het ook voor senioren weer toegestaan volledig te trainen én wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Hiermee ligt de weg open voor een heerlijke voetbalzomer en een vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Belangrijk hierbij is dat er tijd genomen wordt om weer op te trainen en toe te werken naar een normale trainings- en wedstrijdintensiteit. Op KNVB.nl vind je meer informatie over het optrainen voor senioren met bijpassende vormen: https://rinus.knvb.nl/informatie/coronavirus/zomervoetbal.

  Publiek weer toegestaan
  Vanaf 26 juni is het ook weer toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. En dat is natuurlijk goed nieuws voor het laatste speelweekend van de KNVB Regiocup. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt.
  Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.
  Publiek mag dus ook langs het veld staan. Je kunt placering bijvoorbeeld vormgeven door op 1,5 meter afstand stippen of stickers op de ondergrond te plaatsen.

  Verruimingen horeca/ kantines

  Horeca mag tot middernacht open en er mogen binnen meer gasten ontvangen worden, namelijk zo veel als mogelijk de 1,5 meter afstand in acht nemende. Aantal stoelen op het terras is ook het aantal toegestaande zitplaatsen. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.

   

  Update 28 mei 2021: Vanaf 5 juni ook de O13 t/m O17 meedoen met de VVC

  Ook senioren mogen vanaf deze datum weer onderling een wedstrijd spelen. Het terras en kantine mogen open op de voorwaarden die gelden voor alle horeca. 

  Update 16 mei 2021: Vanaf 22 mei mag ook het terras beperkt open

  Niet alleen mogen onze jongste weer voetballen, ook het terras mag vanaf zaterdag 22 mei weer open en is ook alleen op de zaterdag geopend! 

  Natuurlijk moeten we ons aan een aantal regels houden maar zo kunnen we in ieder geval een potje voetbal kijken vanaf het terras en elkaar weer eens spreken onder het genot van een hapje en drankje.

  De buitenbar zal hiervoor worden geopend. Tafels en stoelen zijn op de juiste manier neergezet en mogen niet worden verplaatst. Een vol terras betekent ook dat je helaas buiten het hek moet wachten op een plekje of weer naar huis moet gaan.
  Het is verboden om met je drankje langs het veld te gaan staan, ook als toeschouwer van een wedstrijd!

  Welke regels gelden er:

  • Het terras is van 08:30 – 20:00 uur open (laatste ronde 19:00);
  • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar;
  • Consumptie verplicht;
  • Betaling alleen contactloos;
  • Alleen voor toiletbezoek mag je naar binnen. Hierbij moet wel een mondkapje worden gedragen;
  • Registratie verplicht bij aankomst op het terras via onderstaande QR-code.

   

  De algemene RIVM basisregels blijven gelden:

  • Gebruik je gezonde verstand;
  • Blijf thuis als jij of één van de gezinsleden een van de volgende milde symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft of positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
  • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling;
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van het toilet;
  • Schud geen handen.

  Wij zijn super blij dat het terras weer voor een deel open mag. Maar dat kan alleen verantwoord als iedereen zich houdt aan de regels. Het kan zijn dat we je een keer moeten teleurstellen omdat er geen plek meer is. We hopen dan op jouw begrip.

  Update 12 mei 2021: Veense VoetbalCup gaat van start:

  We hebben groen licht van de gemeente Veenendaal gekregen om a.s. zaterdag te starten met de VEENSE VOETBALCUP!
  Wat een goed nieuws. De toestemming is om met spelers t/m 12 jaar onderling wedstrijden te organiseren. De leeftijd > 12jaar moet nog even wachten op de verdere landelijke versoepelingen.

  Om te kunnen spelen moeten we ons aan de volgende richtlijnen houden:

  - iedereen op de fiets, kinderen en begeleiding
  - maximaal 2 begeleiders per team
  - geen lijnrechters, dit mag wel een speler uit het team zijn
  - thuisvereniging regelt de scheidsrechter
  - je kleedt je thuis om, er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers
  - geen ouders en of andere toeschouwers
  - kantine en terras zijn gesloten!

  Alle lopende coronaregels blijven geldig.

  Update Gemeente Veenendaal & Sportservices 22 april 2021:

  Coronabeleid terrassen bij sportverenigingen: Tijdens de persconferentie op dinsdag 20 april zijn enkele versoepelingen aangekondigd, onder andere dat de terrassen weer open mogen. Helaas geldt dat niet voor de terrassen van sportaccommodaties.

  Reden: De reden is dat buiten de sportactiviteiten het aantal contactmomenten zoveel mogelijk beperkt moet blijven. Sportaccommodaties zijn open om te kunnen sporten (zonder toeschouwers) maar met zo min mogelijk onderling contact buiten het sporten: sporten en na het sporten snel weer weg.

  Om die reden blijven douches en de kleedkamers gesloten en zijn toeschouwers niet toegestaan. Sportkantines mogen wel open voor het afhalen van eten en drinken.

  Update KNVB 24 februari 2021: Kogel is door de kerk; KNVB zet streep door alle seniorencompetities

  Update nav persconferentie 23 februari 2021: Tot nu toe gold al dat jeugd tot 18 jaar zonder inachtneming van de anderhalve meter afstand buiten mag sporten. Die grens wordt met ingang van woensdag 3 maart opgerekt naar 27 jaar. De overige regels, inclusief de avondklok, blijven gelden tot en met maandag 15 maart. Op maandag 8 maart volgt een nieuwe persconferentie waarbij de huidige beperkingen opnieuw tegen het licht worden gehouden.

  Dit is wat de regels betekenen:
  - Sporten kan alleen nog buiten;
  - Voor volwassenen vanaf 27 jaar met maximaal twee personen op minimaal 1,5 afstand van elkaar. Groepslessen of -trainingen zijn niet toegestaan;
  - Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten;
  - Wedstrijden blijven zonder publiek;
  - Sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.

  Wat betekent dit voor het sporten bij de Merino's? 

  Vr1: maandag 19.00 tot 20.30 trainingsveld en zaterdag 11.00 tot 12.30 hoofdveld.
  1ste en 2de: 19.15 tot 20.30 uur op dinsdag en donderdag Beide keren hoofdveld.
  3de: maandag 19.15 tot 20.30 trainingsveld. Zaterdag 12.30 tot 14.00 hoofdveld.
  7de: woensdag 19.00 tot 20.30 hoofdveld.
  Jo19: maandag 19.00 tot 20.30 hoofdveld. Woensdag 19.00 tot 20.30 trainingsveld.
  Jo17: maandag 18.30 tot 20.00 uur hoofdveld. Donderdag 18.30 tot 20.00 traingsveld.
  Jo15: woensdag 18.30 tot 19.45 hoofdveld.
  Jo13: maandag 18.00 tot 19.00 trainingsveld. Woensdag 18.00 tot 19.00 hoofdveld.

  Voor iedereen geldt dat je uiterlijk 20:30uur het sportpark moet verlaten.

  Update KNVB 3 februari 2021: Gisteren kondigden we al aan dat we alle mogelijkheden willen benutten om dit seizoen alsnog leuke wedstrijden te kunnen voetballen. Vanwege de verlenging van de lockdown voelt ons verlangen vandaag nog sterker. Door de coronamaatregelen kunnen ruim 600.000 seniorenvoetballers al maanden niet of slechts beperkt voetballen. Dit terwijl bewegen en voetballen in de buitenlucht juist gezond is voor het lichaam en bijdraagt aan een frisse geest, iets wat extra belangrijk is in tijden als deze. In deze nieuwsupdate daarom de focus op de routekaart voor het restant van het amateurvoetbalseizoen.

  Routekaart amateurvoetbalcompetities
  Door het coronavirus zit een 'normale' afronding van de huidige competities in het amateurvoetbal er niet meer in. Wat we nog wel kunnen verwachten dit seizoen hangt af van de coronamaatregelen en verschilt per categorie. Nadat het kabinet gisteren de routekaart met coronamaatregelen heeft gepresenteerd, kunnen we dit vandaag opvolgen met de eigen routekaart voor het amateurvoetbal. Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Veel scenario’s zijn hierdoor eerder al gesneuveld, maar ons doel blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. Sportiviteit blijft de leidraad.

  Categorie A
  Alleen voor de categorie A is er nog een optie om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten als de eerste seizoenshelft nog kan worden uitgespeeld. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn beperkte promotie en degradatie nog mogelijk. In de routekaart van het kabinet staat dat volwassenen vanaf het eerstvolgende risiconiveau (‘ernstig’) weer volledig mogen trainen met maximaal een elftal. Hierdoor blijft de optie – ondanks alle onzekerheden – bestaan dat de competities voor de categorie A dit seizoen alsnog afgerond kunnen worden.

  De KNVB hanteert voor de senioren veldcompetities in categorie A een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2-3 weken. Alle jeugdteams (incl. O18 en O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

  Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

  Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat. Teams uitkomend in de categorie A stromen in dat geval door naar de KNVB Regio Cup. Medio februari start de KNVB een inventarisatie onder teams uit de categorie A over hun deelname aan de KNVB Regio Cup.

  Categorie B
  Gisteren kondigden we al aan dat we voor teams in de categorie B een KNVB Regio Cup gaan organiseren zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Dit zijn kleinschalige regionale competities. Niet alleen zorgt dit voor minder lange reisafstanden, ook vergroot dit de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Teams uit de categorie B doen standaard mee aan deze Regio Cup, tenzij zij zich hiervoor afmelden.

  Klik hier voor het volledige schema per categorie en het bijbehorende scenario.

   

  Update 14 december: Vanavond hebben we helaas geen goed nieuws van de minister president te horen gekregen. Het covid19 virus is nog steeds aanwezig en wordt weer snel groter in omvang en worden er strenge maatregelen getroffen.

  Ook voor ons geliefde sport voetbal, betekent de 5 weken lockdown, dat we in januari niet aan de competitie kunnen gaan beginnen. We mogen blijven trainen maar met groepjes van maximaal 2 personen (ouder dan 17) en dit lijkt ons niet haalbaar.
  De jeugd onder de 17 jaar mag wel volgens de regels blijven trainen maar gezien het feit dat in januari de competitie niet hervat gaat worden, hebben we besloten om per direct alle trainingen te stoppen. Dit ook voor de veiligheid van alle vrijwilligers/trainers om zo zo min mogelijk contactverspreiding te creëren.
  Vanaf vandaag is het sportpark dus gesloten en gaan wij als bestuur in overleg om te kijken wanneer we in januari 2021 weer starten met de trainingen. Hierover gaan wij jullie zo spoedig mogelijk berichten.
  Wij vertrouwen op jullie begrip en hopen jullie zo spoedig mogelijk weer te kunnen ontmoeten op het sportpark.

  Voor nu fijne feestdagen (voor zover mogelijk) en let op elkaar!!
  Met sportieve groet, de voorzitter

  Update 30 november: Sporten met een mondkapje of moet ik een mondkapje dragen als ik naar het voetbalveld ga? Lees hier de regels.

  Update 19 november: Sporten mag weer, lees hier in welke vorm via de de site van de KNVB

  Update 14 oktober: Gisteravond heeft het kabinet de Corona-regels aangescherpt met helaas opnieuw een enorme impact op ons voetbal.

  Vanaf vanavond 22:00 uur geldt voor vier weken:

  - Alle competities liggen met onmiddellijke ingang stil;
  - WEL trainingen en onderlinge wedstrijden voor jeugd onder de 18 jaar;
  - Geen trainingen en wedstrijden voor de JO19 & Senioren en Vrouwen;
  - Geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden;
  - Kantine en kleedkamers zijn gesloten.

  En nu? Spreek met je trainer en teamgenoten een trainingsschema af en maak daar bijvoorbeeld een leuke challenge van. Zo blijf je in conditie en houd je een leuk onderling contact.

  Morgen of overmorgen verwacht de KNVB met meer informatie te komen over hoe de competitie en bekerwedstrijden gaan verlopen. We houden jullie op de hoogte.

  Namens het bestuur wensen wij iedereen het allerbeste toe voor de komende tijd. Blijf gezond en let op elkaar.

   

  Lees hier de laatste update "veel gestelde vragen" van het RIVM

 • Update: 1 oktober 2020

  Ook De Merino’s wil helpen de verdere verspreiding van corona te voorkomen

  Daarom zijn er per 1 oktober ivm het oprukken van het coronavirus een aantal extra maatregelen ingegaan. Dit heeft ook gevolgen voor onze vereniging en onze collega’s verenigingen. 

  De komende weken zal de kantine gesloten zijn en is publiek niet welkom bij de wedstrijden en trainingen.

  Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee, Bij uitwedstrijd van jeugdleden t/m 19 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Spreek met elkaar af wie er rijdt en wie niet. De meeste verenigingen staan 1 volwassene toe per 4 kinderen. Kijk zelf bij uitwedstrijden wat de vereniging voor regel hanteert!

  LET OP! Ga je naar een vereniging in Veenendaal, of ben je van een vereniging uit Veenendaal, zet dan je zoon of dochter bij het betreffende sportpark af en haal hem of haar na de wedstrijd weer op. Dit houdt dus in dat bezoekende clubs uit Veenendaal alleen hun leider/trainer kunnen meenemen op ons complex.

  Bezoekende verenigingen aan De Merino’s zullen wij op de hoogte brengen van onze regeling via de website, social media en voetbal.nl app.

  Alle bezoekers van het complex zijn verplicht zich te registreren. Wij staan per bezoekend team maximaal 5 begeleiders toe, dit is inclusief leiders & trainers.

  Wij verwachten dat andere verenigingen met soortgelijke oplossingen komen. Uiteraard vertrouwen wij op jullie medewerking.

  En juist nu we geen inkomsten meer krijgen uit de kantine hebben we jullie steun des te harder nodig.
  De “Grote Clubactie” is een prachtig initiatief waarbij je zelf mooie prijzen kunt winnen en de vereniging financieel steunt.
  Een lot kost € 3,00 waar De Merino’s  € 2,40 van krijgt.
  Dat geld kunnen we nu heel goed gebruiken.

  Samen met je team of collega’s een Superlot kopen? Dit zijn 50 loten in 1 keer met een waarde van
  € 150,00, hiervan gaat dus € 120,00 direct naar de kas van de vereniging.

  Kom op, koop een of meerdere loten. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we een gezonde vereniging blijven!

   Scan de QR-code of klik op deze link.

  Wil jij persoonlijk familie en vrienden vragen ons te steunen? Dat kan door bijgaande link of QR-code door te sturen naar hen maar je kan ook een persoonlijke link aanvragen. 

  Hoe? Stuur een email aan webmaster@demerinos.nl

  Samen zorgen we ervoor dat De Merino’s straks gezond verder kan.

  Vragen over coronavirus en voetbal? Lees hier de veelgestelde vragen

 • 25 september 2020

  Het voetbalseizoen 2020/2021 is begonnen.

  De meeste teams hebben hun bekerwedstrijden erop zitten en de competitie staat op het punt van beginnen. Helaas anders dan andere jaren hebben we dit seizoen te maken met allemaal beperkende maatregelen vanwege het covid-19 virus. (Corona-virus)

  De afgelopen weken heeft het bestuur de regels en adviezen van de overheid en de KNVB omgezet in een protocol dat op 26 augustus is ingegaan. Helaas moeten wij als bestuur constateren dat alle aanduidingen, communicatie en het vragen of een ieder zijn verantwoording wil nemen niet het gewenste resultaat heeft gehad. De regels worden zeer regelmatig geschonden door verschillende mensen!

  Dit heeft geleid tot een gesprek met handhaving van de gemeente Veenendaal, die donderdag bij ons (onverwachts) langs zijn gekomen naar aanleiding van klachten over het niet respecteren van de 1,5 regels door toeschouwers op het sportpark.

  Het bestuur heeft naar aanleiding van het (constructieve) gesprek met handhaving gemeente Veenendaal besloten om per direct de volgende besluiten te nemen en door te voeren:

  • Zaterdag 19 september is het terras (onder de overkapping) geheel gesloten. Dit betekent dat u zich niet onder de overkapping mag ophouden!!! 
   Ook niet tijdens een eventuele regenbui, het terras is dus geheel gesloten!!! (op het terras van de business club is het verplicht om te gaan zitten en de regels van het bestuur van de BC op te volgen).
   In de week van 21 september gaan wij het terras opnieuw inrichten volgens de richtlijnen en is het verplicht op het terras aan een tafel te zitten (+/- 25 zitplaatsen) en gaan wij hierop handhaven. Dit geldt ook voor trainingsdagen.
  • In de kantine mogen 42 personen zitten en absoluut niet meer personen!! 
   U moet zich registreren bij de ingang van het park en de kantine. Hierbij de regels van het personeel/bestuur/handhaver opvolgen. Bij het bezet zijn van de 42 zitplaatsen wordt de toegang tot de kantine geweigerd totdat er iemand de kantine weer verlaat. 
   Consumpties met alcohol dienen in de kantine genuttigd te worden. Consumpties met alcohol meenemen buiten de kantine is dus per direct niet meer toegestaan!!
   De kantine sluit op zaterdag stipt om 18:00 uur. (ook hierin de aanwijzingen van het personeel opvolgen!)
  • Supporters van de bezoekende clubs gaan wij verzoeken om thuis te blijven vanaf 21 september.
  • Het kleedkamerprotocol blijft voor nu nog hetzelfde, maar houdt alle mediakanalen goed in de gaten of er geen veranderingen zijn of worden aangekondigd.

  Verder blijft op het gehele terrein gelden: 1,5 meter afstand houden!!! Personen met (mogelijk) Corona gerelateerde ziekteverschijnselen en/of verdenking van COVID19 mogen niet op het complex komen.

  Deze regels zijn onveranderd!! En we verwachten hierin nog steeds een stuk zelfdiscipline van een ieder. Maar durf ook andere leden/bezoekers op de regels aan te spreken, omdat we anders verwachten dat uiteindelijk het sportpark alsnog gesloten gaat worden, waardoor we helemaal niet meer kunnen voetballen of trainen. Bovenstaande geldt ook tijdens trainingsdagen.

  Iedereen die namens de Merino’s naar een andere club gaat wordt vriendelijk doch dringend gevraagd om je aan de regels van de ontvangende vereniging te houden en op te volgen. Jij bent immers een ambassadeur van onze vereniging!!

  Helaas geen leuke mededeling, maar op deze manier proberen we er alles aan te doen om in de eerste plaats ieders gezondheid veilig te stellen en ten tweede een boete (€ 4000,00) en gehele sluiting van het sportpark te voorkomen. Mocht de vereniging toch tegen een boete aanlopen gaan wij proberen om de € 4000,00 en voortvloeiende kosten te verhalen op de veroorzakers hiervan die zelf ook een boete van € 99,00 euro hebben gekregen.

  Namens het bestuur,
  Chris van den Dikkenberg, voorzitter