• 1 december: nieuwe richtlijnen mbt dragen van een mondkapje

  30 nov 2020 Beheerder
 • Update 30 november: Sporten met een mondkapje of moet ik een mondkapje dragen als ik naar het voetbalveld ga? Lees hier de regels.

  Update 19 november: Sporten mag weer, lees hier in welke vorm via de de site van de KNVB

  Update 14 oktober: Gisteravond heeft het kabinet de Corona-regels aangescherpt met helaas opnieuw een enorme impact op ons voetbal.

  Vanaf vanavond 22:00 uur geldt voor vier weken:

  - Alle competities liggen met onmiddellijke ingang stil;
  - WEL trainingen en onderlinge wedstrijden voor jeugd onder de 18 jaar;
  - Geen trainingen en wedstrijden voor de JO19 & Senioren en Vrouwen;
  - Geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden;
  - Kantine en kleedkamers zijn gesloten.

  En nu? Spreek met je trainer en teamgenoten een trainingsschema af en maak daar bijvoorbeeld een leuke challenge van. Zo blijf je in conditie en houd je een leuk onderling contact.

  Morgen of overmorgen verwacht de KNVB met meer informatie te komen over hoe de competitie en bekerwedstrijden gaan verlopen. We houden jullie op de hoogte.

  Namens het bestuur wensen wij iedereen het allerbeste toe voor de komende tijd. Blijf gezond en let op elkaar.

   

  Lees hier de laatste update "veel gestelde vragen" van het RIVM

 • Update: 1 oktober 2020

  Ook De Merino’s wil helpen de verdere verspreiding van corona te voorkomen

  Daarom zijn er per 1 oktober ivm het oprukken van het coronavirus een aantal extra maatregelen ingegaan. Dit heeft ook gevolgen voor onze vereniging en onze collega’s verenigingen. 

  De komende weken zal de kantine gesloten zijn en is publiek niet welkom bij de wedstrijden en trainingen.

  Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee, Bij uitwedstrijd van jeugdleden t/m 19 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Spreek met elkaar af wie er rijdt en wie niet. De meeste verenigingen staan 1 volwassene toe per 4 kinderen. Kijk zelf bij uitwedstrijden wat de vereniging voor regel hanteert!

  LET OP! Ga je naar een vereniging in Veenendaal, of ben je van een vereniging uit Veenendaal, zet dan je zoon of dochter bij het betreffende sportpark af en haal hem of haar na de wedstrijd weer op. Dit houdt dus in dat bezoekende clubs uit Veenendaal alleen hun leider/trainer kunnen meenemen op ons complex.

  Bezoekende verenigingen aan De Merino’s zullen wij op de hoogte brengen van onze regeling via de website, social media en voetbal.nl app.

  Alle bezoekers van het complex zijn verplicht zich te registreren. Wij staan per bezoekend team maximaal 5 begeleiders toe, dit is inclusief leiders & trainers.

  Wij verwachten dat andere verenigingen met soortgelijke oplossingen komen. Uiteraard vertrouwen wij op jullie medewerking.

  En juist nu we geen inkomsten meer krijgen uit de kantine hebben we jullie steun des te harder nodig.
  De “Grote Clubactie” is een prachtig initiatief waarbij je zelf mooie prijzen kunt winnen en de vereniging financieel steunt.
  Een lot kost € 3,00 waar De Merino’s  € 2,40 van krijgt.
  Dat geld kunnen we nu heel goed gebruiken.

  Samen met je team of collega’s een Superlot kopen? Dit zijn 50 loten in 1 keer met een waarde van
  € 150,00, hiervan gaat dus € 120,00 direct naar de kas van de vereniging.

  Kom op, koop een of meerdere loten. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we een gezonde vereniging blijven!

   Scan de QR-code of klik op deze link.

  Wil jij persoonlijk familie en vrienden vragen ons te steunen? Dat kan door bijgaande link of QR-code door te sturen naar hen maar je kan ook een persoonlijke link aanvragen. 

  Hoe? Stuur een email aan webmaster@demerinos.nl

  Samen zorgen we ervoor dat De Merino’s straks gezond verder kan.

  Vragen over coronavirus en voetbal? Lees hier de veelgestelde vragen

 • 25 september 2020

  Het voetbalseizoen 2020/2021 is begonnen.

  De meeste teams hebben hun bekerwedstrijden erop zitten en de competitie staat op het punt van beginnen. Helaas anders dan andere jaren hebben we dit seizoen te maken met allemaal beperkende maatregelen vanwege het covid-19 virus. (Corona-virus)

  De afgelopen weken heeft het bestuur de regels en adviezen van de overheid en de KNVB omgezet in een protocol dat op 26 augustus is ingegaan. Helaas moeten wij als bestuur constateren dat alle aanduidingen, communicatie en het vragen of een ieder zijn verantwoording wil nemen niet het gewenste resultaat heeft gehad. De regels worden zeer regelmatig geschonden door verschillende mensen!

  Dit heeft geleid tot een gesprek met handhaving van de gemeente Veenendaal, die donderdag bij ons (onverwachts) langs zijn gekomen naar aanleiding van klachten over het niet respecteren van de 1,5 regels door toeschouwers op het sportpark.

  Het bestuur heeft naar aanleiding van het (constructieve) gesprek met handhaving gemeente Veenendaal besloten om per direct de volgende besluiten te nemen en door te voeren:

  • Zaterdag 19 september is het terras (onder de overkapping) geheel gesloten. Dit betekent dat u zich niet onder de overkapping mag ophouden!!! 
   Ook niet tijdens een eventuele regenbui, het terras is dus geheel gesloten!!! (op het terras van de business club is het verplicht om te gaan zitten en de regels van het bestuur van de BC op te volgen).
   In de week van 21 september gaan wij het terras opnieuw inrichten volgens de richtlijnen en is het verplicht op het terras aan een tafel te zitten (+/- 25 zitplaatsen) en gaan wij hierop handhaven. Dit geldt ook voor trainingsdagen.
  • In de kantine mogen 42 personen zitten en absoluut niet meer personen!! 
   U moet zich registreren bij de ingang van het park en de kantine. Hierbij de regels van het personeel/bestuur/handhaver opvolgen. Bij het bezet zijn van de 42 zitplaatsen wordt de toegang tot de kantine geweigerd totdat er iemand de kantine weer verlaat. 
   Consumpties met alcohol dienen in de kantine genuttigd te worden. Consumpties met alcohol meenemen buiten de kantine is dus per direct niet meer toegestaan!!
   De kantine sluit op zaterdag stipt om 18:00 uur. (ook hierin de aanwijzingen van het personeel opvolgen!)
  • Supporters van de bezoekende clubs gaan wij verzoeken om thuis te blijven vanaf 21 september.
  • Het kleedkamerprotocol blijft voor nu nog hetzelfde, maar houdt alle mediakanalen goed in de gaten of er geen veranderingen zijn of worden aangekondigd.

  Verder blijft op het gehele terrein gelden: 1,5 meter afstand houden!!! Personen met (mogelijk) Corona gerelateerde ziekteverschijnselen en/of verdenking van COVID19 mogen niet op het complex komen.

  Deze regels zijn onveranderd!! En we verwachten hierin nog steeds een stuk zelfdiscipline van een ieder. Maar durf ook andere leden/bezoekers op de regels aan te spreken, omdat we anders verwachten dat uiteindelijk het sportpark alsnog gesloten gaat worden, waardoor we helemaal niet meer kunnen voetballen of trainen. Bovenstaande geldt ook tijdens trainingsdagen.

  Iedereen die namens de Merino’s naar een andere club gaat wordt vriendelijk doch dringend gevraagd om je aan de regels van de ontvangende vereniging te houden en op te volgen. Jij bent immers een ambassadeur van onze vereniging!!

  Helaas geen leuke mededeling, maar op deze manier proberen we er alles aan te doen om in de eerste plaats ieders gezondheid veilig te stellen en ten tweede een boete (€ 4000,00) en gehele sluiting van het sportpark te voorkomen. Mocht de vereniging toch tegen een boete aanlopen gaan wij proberen om de € 4000,00 en voortvloeiende kosten te verhalen op de veroorzakers hiervan die zelf ook een boete van € 99,00 euro hebben gekregen.

  Namens het bestuur,
  Chris van den Dikkenberg, voorzitter