• "Wij willen de plek van DFS'

 • De Merino's dient verzoek in bij de KNVB: 'Wij willen de plek van DFS'

  VEENENDAAL Voetbalvereniging De Merino's heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om de plek in de eerste klasse van DFS over te nemen. Dat bevestigt voorzitter Chris van den Dikkenberg. ,,Dit verzoek lag al bij hen voordat bekend werd dat ploegen zich mochten aanmelden."

  Het vlaggenschip van de Veenendalers stond eerste in de tweede klasse, maar doordat de competitie vroegtijdig is gestopt bleek promotie niet realistisch. Tot donderdag opeens een bericht van de KNVB naar buiten kwam. Daarin stond dat wegens fusies en verdwijnen van clubs, een aantal plaatsen in een hogere afdeling beschikbaar komt.

  In de brief naar de KNVB, die dus eerder deze week al verstuurd werd, schreef de Veenendaalse vereniging dat ze de beslissing van de bond begrepen en dat gezondheid op één staat. Toch spreken zij over een sportief en financieel nadeel en hopen de plek die DFS vrijmaakt te bemachtigen. ,,Zij stoppen in de eerste klasse oost. Een competitie waar wij waarschijnlijk naartoe gepromoveerd waren als we deze koers hadden volgehouden."

  © door Jeroen van der Veer

  Bestuur De Merino’s: Op ons verzoek heeft de KNVB geantwoord dat alle verenigingen die een wijziging willen zich voor 1 mei moeten melden. Na 1 juni komt de KNVB met duidelijkheid naar alle clubs toe die een verzoek hebben ingediend.

  lees hier het artikel van het AD